-
Поділіться з друзями! 
Зараз в ефірі
до
Раніше звучали

Тренди в кулінарії 2024 року

Тренди в кулінарії 2024 року
15.03.2024
128
Щороку ми спостерігаємо нові серії кулінарних тенденцій. Їхнє розуміння не тільки формує новий смаковий ландшафт, а й слугує своєрідним маяком, що вказує на зміни в суспільстві, турботу про здоров'я і навколишнє середовище. Вивчення цих тенденцій дає нам змогу глибше зрозуміти, як кулінарне мистецтво з'єднується із сучасністю та урізноманітнює наш щоденний раціон. Разом із трендами ми отримуємо інструменти для створення нових страв, а допомогти в організації процесу допоможе сервіс доставки turbo.ua, що гарантує свіжість і якість продуктів, які доставляються. Розглянемо, які тренди визначать смакові вподобання цього року. 

Індивідуальні плани харчування

Персоналізоване харчування – тенденція, що зростає, і 2024 року воно стане більш доступним. За допомогою штучного інтелекту і доступних даних про харчування, люди можуть отримувати індивідуальні плани раціону, засновані на дієтичних потребах і цілях турботи про здоров'я. Ця тенденція змінює підхід до приготування їжі, гарантуючи, що меню відповідатиме індивідуальним уподобанням і вимогам. До того ж багато стартапів рухаються в цьому напрямку.

Гречка

Шеф-кухарі та кулінарні експерти стверджують, що 2024 безумовно буде роком гречки. Ця проста крупа – найцінніший продукт, багатий на білок, клітковину і вуглеводи. З гречки можна приготувати все, що завгодно: гречані хлібці, гречане молоко, гречані котлети, гречані гамбургери, використовувати гречку як фарш для перців і кабачків. 

Ферментовані продукти

Напрямок у їжі, який можна назвати "новим – давно забутим старим". До ферментованих продуктів належить чайний гриб (комбуча), квашена капуста, солоні огірки, мочені яблука, кисломолочні напої. Раніше ферментацію використовували, щоб зберегти продукти, а зараз, тому що цей спосіб обробки дає змогу не просто вберегти їжу від псування, а й зробити її джерелом цінних пробіотиків, які беруть участь у процесі ферментації.

Рослинні макарони

Давній тренд, який з кожним роком тільки розширюється і все більше захоплює полиці магазинів. Крім шпинатних, бурякових, морквяних макаронів, що вже стали класичними, поступово починають з'являтися вироби з нуту, цвітної капусти, цукіні тощо. На смак такі макаронні вироби набагато цікавіші за звичайні, а готуються так само і чудово поєднуються з відомими соусами для паст.

Рішення для кулінарних потреб

Серед багатьох служб доставки продуктів, Turbo вирізняється низкою переваг, які роблять її гарним вибором для тих, хто цінує якість, свіжість і зручність.

  • Turbo пропонує товари з доставкою від 15 хвилин.
  • У сервісу є свої даркстори, що гарантує ефективну логістику та додатковий контроль якості.
  • Turbo прагне надавати клієнтам тільки свіжі та високоякісні продукти.
  • Клієнти можуть легко і швидко замовляти продукти через застосунок Turbo, у якому можна відстежувати своє замовлення.
  • Поріг безкоштовної доставки від 400 грн дозволяє заощадити на доставці.
  • Клієнти отримують бонуси у форматі віртуальних монет TurboCoin, які можна міняти на товари з каталогу.
  • Turbo гарантує збереження оптимальної температури під час доставки за допомогою термосумок.
Сервіс стане чудовим помічником у вирішенні такого побутового питання, як купівля продуктів і товарів для дому. З Турбо ви можете дотримуватися сучасних кулінарних трендів, експериментуючи з різними продуктами, включно з продукцією без глютену або лактози. Турбо дає можливість просто насолоджуватися комфортом, швидкістю і зручністю доставки продуктів прямо додому.

Партнерський матеріал

Лайфстайл Мелодія FM: ще більше цікавого

👇 Зверніть увагу

👍 Приєднуйтесь до Мелодія FM!

📱 Слухайте зі смартфона