Навіть без вечірки можна влаштувати святкову вечерю чи солодкий вечір у геловінському дусі. Головне - теплі смаки, прянощі, гарбуз і трохи фантазії.
Напої
Пряний гарбузовий лате
Змішайте 2 ст. ложки гарбузового пюре, трохи кориці, гвоздики, цукру й теплого молока. Додайте еспресо - і аромат осені готовий.
Яблучний сидр без алкоголю
У каструлі проваріть яблучний сік із корицею, апельсином і медом. Пийте гарячим.
Десерти
Печиво “Осінні листочки”
Звичайне пісочне тісто можна пофарбувати куркумою або какао, щоб отримати золоті й шоколадні відтінки. Виріжте формочками листочки чи гарбузи, випікайте 10–12 хвилин при 180°C. Прикрасьте цукровою пудрою або глазур’ю.
Шоколадно-гарбузові мафіни
Це класика осені - ніжні, ароматні, з приємним присмаком какао.
Як приготувати:
Змішайте у мисці 2 яйця, 100 г цукру, 100 мл олії та 200 г гарбузового пюре.
Додайте 1 склянку борошна, 2 ст. ложки какао, 1 ч. ложку розпушувача, дрібку кориці та солі.
Перемішайте до однорідності, розлийте у форми.
Випікайте 20–25 хвилин при 180°C.
Коли охолонуть - можна посипати цукровою пудрою або полити розтопленим чорним шоколадом.
Ці страви прості, доступні й наповнюють дім запахом затишку. Бо навіть без гучного святкування Геловін - це час, коли хочеться тепла, світла й краплини магії.