-
Поділіться з друзями! 

Смачна нація. Різдво: Рисова Кутя

Кутя – традиційна обрядова страва, яку прийнято куштувати першою на Святий Вечір та Різдво. Варіантів її приготування можна знайти безліч, і сьогодні розповімо про один із можливих способів. Для приготування куті за цим рецептом знадобиться рис, мед, родзинки, горіхи та ще кілька компонентів.

Інгредієнти:

рис довгозернистий – 100 г.

мак – 30 г.

ліщина – 30 г.

волоський горіх – 50 г.

мед квітковий – 60 г.

вишня сушена або родзинки – 30 г.

Мак заливаємо окропом і залишаємо настоятися на 10-15 хвилин. Рис промиваємо у холодній чистій воді та ставимо на вогонь варитися без кришки близько 7-8 хвилин. Рис важливо не переварити. Готовий рис відкидаємо на сито. З маку зливаємо воду та розтирараємо його у ступці. Можна перетерти у блендері. Горішки кілька хвилин обсмажуємо на сковорідці, навіть якщо ви купили їх вже обсмаженими. Даємо їм охолонути та подрібнюємо ножем. Квітковий мед змішуємо із 3 ст л ложками теплої води. Відціджений рис заправляємо всіма вказаними компонентами (горішки, родзинки і т.д), добре перемішуємо та подаємо на стіл. Смачного!

Інші випуски

← До всіх випусків

👍 Приєднуйтесь до Мелодія FM!

📱 Слухайте зі смартфона