-
Поділіться з друзями! 
Зараз в ефірі
до
Раніше звучали

Смачна нація. Різдво: Креплики з оселедцем

Приготуйте цю страву тоді, коли захочеться скуштувати щось нове і водночас рідне, адже це регіональний різдвяний спеціалітет Франківщини. Креплики з оселедцем — це варенички, які готують тут у Святвечір і заливають борщем із грибами. У селі Копачинці цю страву й досі готують за старовинним рецептом — роблять закваску, яка повинна настоюватися десять днів до Святвечора.

А вам хочемо представити трохи спрощений рецепт крепликів:

Борошно пшеничне - 2 стакани

Вода - ½ стакани

Цибуля ріпчаста - 1 шт.

Оселедець, філе - 200 г

Олія соняшникова рафінована - за смаком

Сіль - за смаком

Очистіть і дрібно наріжте цибулю. Розігрійте пательню з помірною кількістю олії та обсмажте цибулю до прозорливості, 3-4 хвилини. Оселедець звільніть від шкірки й кісточок. Дрібно наріжте. Змішайте цибулю з оселедцем в окремій мисці. Намагайтеся уникнути попадання в суміш зайвої кількості олії. Просійте борошно в окрему миску. Додайте трохи солі. Зробіть виямку в центрі борошняної купки. Налийте в неї воду кімнатної температури. Замісіть руками еластичне тісто. Скачайте з тіста ковбаску завтовшки приблизно 2 см й наріжте ковбаску шматочками по 1-1,5 см. Креплики не роблять великими. Розпластайте кожен кружечок. Викладіть по центру трохи начинки з оселедцем й закріпіть кружечок так, як закріпляєте пельмені. Викладайте готові креплики на дошку, присипану борошном. Відваріть креплики у підсоленій киплячій воді впродовж 5-7 хвилин. Подавайте до борщу, зі сметаною та зеленню.

Інші випуски

← До всіх випусків

👍 Приєднуйтесь до Мелодія FM!

📱 Слухайте зі смартфона