Солодкі пампухи є не лише смаколиками, але й традиційною стравою на зимові свята — Святвечір та Різдво.
Вам знадобляться:
вода — 1/2 л,
дріжджі — 50 г,
цукор — 3/4 склянки,
куркума — 1/2 ч. ложки,
ванільний цукор — 20 г,
борошно — 1 кг,
спирт — 1 ст. ложка,
олія,
сіль
У теплу воду додати дріжджі, по ложці цукру і борошна. Перемішати і залишити в теплому місці на 10 хвилин.
Вмішати 1,5 склянки борошна. Накрити рушником і поставити в тепле місце на годину. Тісто має значно збільшитися в об’ємі.
Додати куркуму, сіль, цукор, ванільний цукор і спирт (спирт у тісто додають для того, щоб пампухи не вбирали олію при смаженні).
Поступово додавати борошно, замісити дуже м’яке ніжне тісто. Насамкінець вмішати олію і вимісити. Залишити в теплому місці на годину (має вирости удвоє).
Розкачати тісто товщиною 1,5–2 см, склянкою вирізати пампухи і залишити ще на 20—30 хвилин.
Смажити у великій кількості олії на невеликому вогні. Викласти пампухи на паперові рушники, перед подачею притрусити цукровою пудрою.