Густа, насичена і дуже смачна юшка, приготована з пшона, сала та картоплі – поживна страва для холодних і похмурих зимових вечорів
Запорізькі козаки, які придумали куліш, варили його на багатті. Від цього страва ставала ще смачнішою і насичувалась ароматом диму.
Якщо у вас є така можливість, то обов’язково спробуйте приготувати куліш на багатті на природі. Ну, а поки що приготуйте не менш смачний козацький куліш у домашніх умовах.
Для приготування куліша нам знадобляться:
свиняче сало (бажано, з м’ясними прожилками) — 150 гр.
пшоно — 100 гр.
картопля середнього розміру — 6 штук
цибуля ріпчаста — 2 штуки
сіль — за смаком
петрушка — 1 невеликий пучок
питна вода — 2 літри
Всипте пшоно в киплячу воду, додайте трохи солі та доведіть до кипіння. Варити пшоно на середньому вогні близько 10 хвилин.
Почистити картоплю і нарізати кубиками. Додати в каструлю з пшоном і варити 15 хвилин.
Сало нарізати невеликими шматочками. Покласти на сковороду та додати подрібнену ріпчасту цибулю.
Обсмажити до золотистої скоринки, а потім все додати до майже готової картоплі.
На невеликому вогні готувати куліш ще близько 5-7 хвилин.
Додати солі та спеції за смаком наприкінці приготування.ї
Подаючи, посипати страву подрібненою петрушкою.