-
Поділіться з друзями! 
Зараз в ефірі
до
Раніше звучали

Смачна нація. Різдво: Запорізький куліш

Густа, насичена і дуже смачна юшка, приготована з пшона, сала та картоплі – поживна страва для холодних і похмурих зимових вечорів Запорізькі козаки, які придумали куліш, варили його на багатті. Від цього страва ставала ще смачнішою і насичувалась ароматом диму. Якщо у вас є така можливість, то обов’язково спробуйте приготувати куліш на багатті на природі. Ну, а поки що приготуйте не менш смачний козацький куліш у домашніх умовах.

Для приготування куліша нам знадобляться:

свиняче сало (бажано, з м’ясними прожилками) — 150 гр.

пшоно — 100 гр.

картопля середнього розміру — 6 штук

цибуля ріпчаста — 2 штуки

сіль — за смаком

петрушка — 1 невеликий пучок

питна вода — 2 літри

Всипте пшоно в киплячу воду, додайте трохи солі та доведіть до кипіння. Варити пшоно на середньому вогні близько 10 хвилин. Почистити картоплю і нарізати кубиками. Додати в каструлю з пшоном і варити 15 хвилин. Сало нарізати невеликими шматочками. Покласти на сковороду та додати подрібнену ріпчасту цибулю. Обсмажити до золотистої скоринки, а потім все додати до майже готової картоплі. На невеликому вогні готувати куліш ще близько 5-7 хвилин. Додати солі та спеції за смаком наприкінці приготування.ї Подаючи, посипати страву подрібненою петрушкою.

Інші випуски

← До всіх випусків

👍 Приєднуйтесь до Мелодія FM!

📱 Слухайте зі смартфона