-
Поділіться з друзями! 

Смачна нація. Різдво: Бобальки

Таку незвичну назву на Закарпатті використовують для маленьких солодких булочок, що подаються із маком та медом. Це традиційна святкова випічка, яку на Закарпатті подають саме на Різдво. Готуються Бобальки дуже просто

Тримайте рецепт:

3 склянки борошна

30 г дріжджів

1/2 склянки цукру

дрібка солі

3 ст. ложки олії

мед

мак

горіхи

У теплій воді розчинити дріжджі. З частини борошна, дріжджів і теплої води приготувати опару. Коли вона збільшиться удвічі, додати решту борошна, долити теплої води з розчиненими в ній сіллю та цукром, трохи олії й замісити тісто. Накрити його й залишити в теплі на 1,5 – 2 години. Потім тісто ще раз вимісити, сформувати з нього тоненькі валики, порізати валики на квадратики, а з квадратиків сформувати долонями кульки-бобальки. Далі їх можна відварити у воді, відварити на пару, спекти у печі, як пироги, або спекти на пательні в олії до золотистого кольору. Після цього облити їх розігрітим медом і посипати горіхами або маком.

Інші випуски

← До всіх випусків

👍 Приєднуйтесь до Мелодія FM!

📱 Слухайте зі смартфона